Kerstpakketten trends

04 sep 2020

Trends

Jaarlijks wordt ruim 300 miljoen euro uitgegeven aan kerstpakketten(red.). De belangrijkste trend die zich in coronatijd heeft ontwikkeld en niet meer zal verdwijnen is het thema verbinding. Niet alleen met collega’s maar ook met het thuisfront en ook duurzaamheid blijft uiteraard een belangrijke factor.

1. Verbinding

De pandemie zorgde voor nieuwe ontwikkelingen voor de Kerst- en cadeau pakketten die niet zomaar weer zullen verdwijnen. Naast het eindejaar, worden steeds meer geefmomenten gecreëerd om medewerkers te motiveren en te verbinden. Zo kwamen er borrel- tapas- en barbecue-pakketten in de zomer, waarmee thuis of online met collega’s een gezamenlijk moment kan gevierd. De verbinding met elkaar vertaalt zich ook in het ‘outdoor’ thema. Veel producten zijn erop gericht om er samen op uit trekken: boekjes met wandel- en fietstochten, fietstassen met uitneembare koeltas, picknick rugzakken en een outdoor foodpakket met halve flesjes wijn.

2. Duurzaamheid

Het zal je niet verrassen dat steeds meer bedrijven duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen omarmen. En zoals je weet is duurzaamheid niet meer weg te denken in de kerstpakketten- en relatiegeschenken branche. Dat zie je dit jaar terug in waardevermeerdering door verpakkingen te hergebruiken als opbergdoos of kartonnen krukje. Andersom kan ook: het pakket wordt verpakt in een bruikbare koffer of rugtas bij voorkeur lokaal in Nederland geproduceerd.

3. Landenthema

Vorig jaar was het ons ook al opgevallen dat er veel kerstpakketten werden verkocht die bepaalde food thema’s hadden. Het landenthema combineert de ingrediënten om het typische gerecht te maken met de bijbehorende benodigdheden!

4. Afwisseling

Vernieuwend en afwisseling is erg populair. Overhandig niet twee jaar op rij hetzelfde pakket. Onze  keuze kerstpakketten staan hoog in onze trendlijst van 2022. Het meest ideale pakket voor u en uw werknemers, vanwege het feit dat iedereen zijn eigen cadeaus kan uitkiezen. Superhandig en een hoge tevredenheid! Bekijk de voordelen voor u en uw bedrijf met dit keuzeconcept.

 

Bron: DDS #kerstpakketten, #eindejaarsgeschenken, #kerst, #duurzaamheid

Kerstpakketten trends 2023

Wat zijn de trends voor de eindejaarsgeschenken in 2023?

Kerstpakketten

Keuze- geschenken

Maatwerk

Relatiegeschenken

Contact

Pronk Juweel BV / Pronk Geschenken
Van Houten Industriepark 1
1381 MZ Weesp

KvK: 32015414
BTW: NL807886579B01